Hem > PHP, Webbutveckling > WordPress utan FTP och Binero-strul

WordPress utan FTP och Binero-strul

Jag kan till och börja med säga att jag är en mycket nöjd kund hos Binero och jag har varit kund där sedan 3 år tillbaka. Men något som jag tycker mindre om är det faktum att det uppstår en del problem när man antingen försöker installera tillägg och uppdateringar till WordPress som har installeras manuellt. Men som tur är finns det en enkel lösning på problemet som finns på Bineros blogg.

Anledningen jag skriver detta inlägg är för att det är rätt svårt att hitta inlägget, då den är döpt till ”Kort sommartips till våra WordPressanvändare”, och tänkte jag att det blir både enklare för mig själv (och andra) att lägga upp lösningen här också. För er som inte använder Binero kan denna kod användas i alla fall, då det är samma kod som gör det möjligt att slippa FTP-inloggningen varje gång som man exempelvis installerar ett nytt tillägg.

Lösningen

Börja med att ta en säkerhetskopia av wp-config.php, sedan öppna wp-config.php och kopiera och klistra in längst ned i filen:

define( 'FS_METHOD', 'direct' );
define( 'FS_CHMOD_DIR', 0755 );
define( 'FS_CHMOD_FILE', 0644 );

Spara och stäng ned filen, nu är det bara tuta och köra.

 1. juli 4th, 2011 i 15:39 | #1

  Hej Eric,
  Det har hänt att vissa äldre 1-klick-installationer frågat kunden om ftp-lösen. I de fallen har vi ovan instruktion bland våra guider också:
  http://www.binero.se/support/faq/bloggcms/wordpress/wordpress-ber-konstant-om-mina-ftp-uppgifter

  Vi har dock sedan länge justerat i vår 1-click-installer så att frågan aldrig ska ställas.
  Vänliga hälsningar,
  Erik
  Binero

 2. juli 4th, 2011 i 19:49 | #2

  @Erik/Binero
  Hej Erik,

  Tanken med inlägget är att det främst inriktar sig mot WordPress-installationer som inte har gjorts med eran one-click-installer. Kanske skulle ha varit lite tydligare med det.

  Men bra att ni har lagt upp i er FAQ, Sist jag letade där hittade jag inte den informationen.

 1. Inga trackbacks än.