Hem > Information > Besökare #100 och #123!

Besökare #100 och #123!

Idag när jag kollade statistiken för besökare på denna blogg upptäckte jag att besökare nummer 100 hade besökt sidan någon gång under 28/6-2009. Dagen till ära tänkte jag bjuda lite på statisk om de besökare som besöker denna blogg. Den tjänst jag använder för att hålla koll på statisk på besökare är Google Analytics och den statistik som presenteras är tagen samma dag som detta inlägg publiceras.

Först lite hårdfakta

Antal besökare: 123
Antal besökare per dag i genomsnitt: ca 11 st
Sidvisningar: 356
Antal besökta sidor per besökare: ca 3

Allmänt

Google Analytics började mäta besökare från och med 18/6-2009 och framåt, och att få så många besökare utan någon större aktiv eller aggressiv marknadsföring tycker jag är ganska imponerande, speciellt för en sida som enbart är i experimentstadiet. Besökarna har främst kommit på egen hand, dvs. skrivit in adressen till boggen i adressfältet. Men annars kommer besökare främst från [hana-code-insert name=’Binero’ /], Björnlarsson.se och Google. Anledningen att dessa tre är främsta källorna för nya besökare är att på [hana-code-insert name=’Binero’ /] har jag använt mig av så kallad trackback när jag har lagt ett nyt inlägg i bloggen och då har det kommit som en kommentar i [hana-code-insert name=’Bineros’ /] blogg. Förutom en länk på FaceBook och försök inläggen med trackback hos [hana-code-insert name=’Binero’ /] så har jag inte försökt med någon större marknadsföring (som sagt, bloggen är bara experiment än så länge). Att jag få en del besökare från Björnlarsson.se är det bara tacka min vän som äger sidan och på eget initiativ lagt upp två länkar på sidan. Tack för det! 🙂
Besökare från Google kommer hit av en uppenbar anledning, de har sökt på sökord och i sökresultatet har min sida på något sätt kommit upp. Det mest förekommande sökordet är inte förvånade nog ordet ”wallmander”. Annars har det kommit in besökare med lite smått konstiga sökord så som ”bilder wordpress fel ” och ”om aa”. Detta är speciellt för ”om aa” eftersom att senaste jag kollade så kom inte min site upp över huvud taget. Men om bloggen öppnas upp på allvar så hoppas jag på fler besökare och då borde det inte vara några problem att nå besökare nummer 1 000, vilket är nästa milstolpe. 🙂

Jag vill avrunda med både bra och dåliga nyheter. Något som gör mig riktigt stolt är att ca 82% av alla besökare har valt FireFox som sin webbläsare. Dessutom blev jag förvånda över att hela 71% av alla som använde en Mac för att komma till sidan använde Firefox före Safari som webbläsare. Det är nästan som jag vill gråta glädje tårar. 😉

Dock som är mindre roligt är att 80% använder Windows som OS. Det är egentligen  inget fel att använda, men att betala flera tusentals kronor istället för välja Linux som är både gratis och kan tillämpas stort sätt alla områden. Nej, kom inte med att det är svårt att installera eller att det är  bara hängivna datornördar som kan lära sig det. I och för sig var detta mer eller mindre sanning för många år sedan, men som det ser ut idag är det två argument som saknar all grund. Ett utmärkt exempel på detta är Ubuntu som jag rekommenderar varmt. Prova det, du har  inget att förlora!

 1. juni 30th, 2009 i 10:38 | #1

  Hur var det nu? Hade inte vi lagt ner ett flertal timmar på att få Ubuntu att funka på min dator utan att lyckas? Fast å andra sidan krånglar jag ju till det med två olika grafikkort och multipla skärmar! 😉

 2. juni 30th, 2009 i 16:11 | #2

  @Björn Larsson: Hur fungerade Ubuntu out-of-the-box? För dig gick det utmärkt. Problemet i ditt fall är att ATI (eller snarare AMD) inte har tagit fram ordentliga drivrutiner för Linux. Detta är svårt att göra något åt, det man kan göra är att helt enkelt använda sig av andra drivrutiner som fungerar bättre än ATIs men som är skrivna av andra.

  För min egen del kör jag ett Nvidia kort vars drivrutiner fungerar bättre och kan utan problem koppla åtminstone två skärmar.

 3. juni 30th, 2009 i 18:22 | #3

  Ett test, se om det fungerar annorlunda att skriva en kommentar i FireFox 3.5…

 4. juni 30th, 2009 i 18:23 | #4

  Ha ha! Det står att jag kör windows xp när jag kör firefox 3.5 via wine under min ubuntu-installation. Härligt! 😛

 5. juli 15th, 2009 i 00:52 | #5

  Varför kör du Firefox 3.5 i Wine? Fixar du rätt speglar i sources.list så får du hem 3.5 i Ubuntu. Jag kör det på den andra datorn, vill du ha speglarna så kan jag skicka dem till dig imorgon.

 6. juli 15th, 2009 i 01:39 | #6

  @Anton: Problemet är att jag vill ha en separat miljö för att testa beta- och alfa-versioner av program som jag annars brukar använda. Tidigare erfarenhet säger mig att låter man två versioner av firefox dela en problem så skapar det problem. Snabblösningen var då att köra windows version av Firefox 3.5 Beta under Wine. VirtualBox var uteslutet på grund av lite diskutrymme samt hade för klen processor att virtuallisera ett OS.

  Det jag kör nu är Shiretoko, som är identisk med FireFox förutom namnet. Med det har jag Firefox 3.5.1Pre och FireFox 3.6 Alfa. Rätt roligt att leka runt i faktiskt. 😀

  Men jag väntar med att uppdatera till Firefox 3.5, främst för att en del tillägg inte stödjer 3.5 ännu. Men har du ett repositorium som du kan tipsa om som uppdaterar Firefox 3.0.11 till FireFox 3.5 så är du mer än välkommen att dela med dig det. 🙂

 1. Inga trackbacks än.