Hem > Information > Information: Var tog bloggen vägen?

Information: Var tog bloggen vägen?

Som en del av er säkert märkte försvann Wallmander.net från Internet mellan 9 och 10 april. Detta berodde på att mitt webbhotell [hana-code-insert name=’Binero’ /] hade ett tekniskt strul som gjorde att sidan inte var nåbar från Internet. När sidan äntligen kom upp igen valde jag inte att skriva ett inlägg om detta eftersom att jag först ville ha alla korten på bordet innan jag börja skriva på ett inlägg om det inträffande. Men nu har jag det och förklaringen nedan bygger dels på vad jag har har fått erfara och dels på Bineros officiella uttalande. ( För er som inte orkar läsa allt jag har skrivit nedan har jag ett roligt klipp åt er längst ned på sidan).

Det helade började med att det kom ett mail till mig från Pingdom som meddelande om att de har bekräftat att de inte har fått förväntat svar från min blogg, dvs. min sida inte var nåbar, klockan 15:19 den 9 april 2010. Då när jag fick mailet var detta inte så märkvärdigt, eftersom att om de utförde en större uppdatering av plattformen Binero 2.0 är det inte så märkvärdigt att sidan tillfälligt inte kan nås under 2-3 minuter. Men efter att det har gått en timme och det fortfarande inte fått något nytt mail om att bloggen var nåbar igen så försökte jag besöka bloggen via webbläsaren, som förstås inte gick. Efter att jag inte hittade någon information om planerad driftstopp så ringde jag Bineros support och förklarade läget. Personen som jag talade med kunde inte se vad felet berodde på, då eftersom att allt såg normalt ut för honom förutom att hemsidan inte heller fungerade för honom. Det slutade med att han skickade vidare ärendet till utvecklarna.

Dagen efter (den 10 april) fungerade bloggen fortfarande inte och ringer till supporten igen. Denna gång  var en annan person som svarade då och han sa att de var medvetna om problemet och att de jobbade på att åtgärda detta innan 23:00.  Efter flertal timmar efter samtalet började de första livstecknen att synas. Pingdom rapporterade att sidan var upp igen 15:06 samma dag, men eftersom att det var en html-sida om ”hemsidan är under konstruktion” betraktar jag fortfarande som att sidan låg nere. Till slut så vid 17:43 började Wallmander.net fungera fullt normalt igen.

Anledningen till att det tog mer än 25 timmar att lösa problemet var på grund av att en uppdatering av faktureringssystemet för Binero 2.0 gick lite snett och som gjorde att vissa kunders konton i det nya systemet togs bort. Detta tillsammans med den mänskliga faktorn gjorde att det blev så här. När detta var ett faktum sattes arbetet igång med att återställa alla konton. Problemet var ”bara” att det tog 36 timmar att återställa de konton som blev drabbade, och säkerligen en av förklaringarna att det tog sådan lång tid från handling till det att problemet var löst.

Förutom en förklaring till vad som inträffade stod det även i brevet att de numera inser att de behöver jobba mer på att få bort riskfaktorer i sina system (som exempelvis av mänsklig åverkan) och att verkligen se till att om ett fel inträffar ska det absolut inte få sådana här konsekvenser. Sedan har de även konstaterat att återställningen tog mycket längre tid än vad det borde ha gjort, så att antagligen är detta något som de kommer att se över. Slutligen berättar de även om personalen även fått sig en liten tankeställare och utvecklarna uppmanas att bygga bort rikena ur systemen omgående.

Min personliga reflektion är att oavsett vad som orakade 25 timmars driftstopp för min webbplats så är det inte bra om jag har ambitionen att hållas igång, vilket jag förstås har. Eftersom att det helt klart berodde ett fel från Bineros sida skulle jag normalt vara sur och skulle garanterat kräva kompensation för det inträffande. Dock nu är jag inte det, dels för att bloggen ligger för tillfället på ett konto som jag fick för att beta-testa Binero 2.0 och dels att det faktum att deras system är faktiskt sprillans nytt och mindre beprövad än det system som de har nu. Så att en viss förståelse har jag för dem. Dock ser jag lite som en uppoffring för framtida och befintliga kunder, då eftersom att Binero nu har upptäckt ett problem på ett tidigare stadium än om samma problem skulle inträffa då när betydligt fler kunder skulle kunna ha drabbats. Jag hoppas nu att jag har bidragit något nu som gör Binero 2.0 bättre än vad det är nu och att om olyckan är framme så hoppas jag att de har vidtagit de åtgärder som behövs för att bättre hantera en sådan situation och göra det bästa utifrån det. Mitt förtroende för Binero har fått sig en liten smäll, men inte tillräckligt för att motivera flytt från dem. För mig är de fortfarande det bästa webbhotellet och att istället välja en konkurrent före dem ser jag som idiotiskt om man är beredd att lägga vad det kostar att ha ett konto hos Binero.

Men nu lägger vi detta bakom oss och låt oss nu prata lite om spel. Under senare tid är det vanligt i många spel att jaga efter troféer och utmärker. Det har till och med gått så långt att man publicerar artiklar och videoinstruktioner om hur man får dessa utmärkelser. Dock har det inte gått så långt ännu som det har avspeglat ”verkligheten” ännu. Men tänk om det gjorde det? Då skulle det antagligen se ut något i stil med som i klippet nedan.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.