Hem > Webbutveckling > Årets julkapp: WebGL

Årets julkapp: WebGL

Jag skulle till och börja med att önska er alla som läser min blogg en riktig God jul. Hoppas att ni har det bra och umgås med nära och kära. Det är vad ändå julen handlar om, även om att ge och få julklappar är något som många uppskattar. FireFox Jul

På tal om julklappar, Mozilla skickade ut en ny beta igår av FireFox 4. Förutom självklara förbättringar så som buggfixar och mindre justeringar i gränssnittet, visade man en mycket intressant techdemo. Denna demo tror jag att den kan ge djupare förståelse för de som inte förstår varför en ny generations webbläsare kommer att konkurrera ut Flash inom de flesta områdena. Om man inte har läst inlägget ”Hej HTML5 och CSS3, hej då Flash!” så gör det, annars njut av det som finns under ”Läs mer”. Om man är skeptisk till HTML5 och tillhörande tekniker ska ersätta Flash,  kommer man få sig en tankeställare när man sett denna demo.

Flash-hatare eller inte, jag önskar er en riktig god och mysig jul!

Demon som visas upp är enbart byggd på HTML5, CSS3, WebGL samt API:er för att hämta information från tjänster som Twitter och Flicker. Klippet är en demonstration och genomgång av techdemon som berättar om vad för tekniker som används och berättelsen bakom hur man skapade demot.

Vill man köra demot live kan man göra det, dock krävs det att man en webbläsare som stödjer WebGL, HTML5 och CSS3. I skrivande stund verkar det som att enbart FireFox 4 Beta 8 att fungera med denna demo, men förhoppningsvis kommer andra webbläsare också köra WebGL out of the box. Tills dess, installera FireFox 4 Beta 8 eller var nöjd med youtube-klippet.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.