Hem > Information > Första posten!

Första posten!

Varmt välkommen till min blogg! Detta är som sagt min första inlägg och till en början är det tänkt att detta ska enbart vara för att kunna experimentera funktioner samt se vad WordPress (plattformen som denna blogg bygger på) är kapabel till.

På längre sikt kan det tänkas användas som en ”riktigt” blogg och faktiskt blogga om sådant som nyheter, guider, tips & tricks samt diskussionsämnen inom datorer och teknik. Det blir förmodligen främst inom Linux och PHP där jag i dagsläget jobbar mycket med. Dock kan det även hända att jag bloggar sådant som inte alls har med datorer och IT med att göra. Detta kommer med andra ord vara tänkt som en personlig blogg som kommer att uppdateras lite då och då när det finns tid över. Främsta skälet till att jag inte bloggar på daglig basis är för att jag inte har så mycket tid för det. Men man vet ju aldrig. 😉

Categories: Information Taggar: , , , ,
 1. juni 18th, 2009 i 22:19 | #1

  Temat gjort av NeoEase (eller något sådant) är snyggast hittils av de teman jag har sett men fortsätt att testa på! 🙂

 2. juni 18th, 2009 i 22:26 | #2

  Personligen tycker jag om Renegade II eftersom att den har en inbyggd widget som för senaste kommenraterna som jag verkligen tycker om. Sedan är den stilren och snygg.

  Däremot så är gillar jag iNove också för att den kompliterar det som Renegade II saknar. Jag ska undersöka detta lite vidare och får vi se vad det blir sedan.

 3. juni 19th, 2009 i 09:10 | #3

  Hur gjorde du för att få din gravatar att fungera? Jag har försökt länge utan att lyckas.

 4. juni 19th, 2009 i 09:14 | #4

  Jag ska göra ett blogginlägg om det! 😀

 5. juni 19th, 2009 i 09:24 | #5

  Gör det! Man skulle trycka en inte helt självklar kombination för att få det att fungera! 🙂

 6. juni 19th, 2009 i 09:50 | #6

  Jaså? Det ryckte jag. Ställer man den simpla frågan ”Hur vet den att jag är jag och att min bild ska kopplas till min kommentar?” Något som man alltid måste ange i en blogg är namn och e-postadress. Vilka av dessa är mest unik? Jo, e-postadressen. Nament är också rätt unikt i och för sig, men sök på Erik Eriksson på Eniro och se hur många träffar du får.

 7. juni 19th, 2009 i 12:37 | #7

  Jag tänkte mer på att man var tvungen att gå in på gravatar.com och därefter klicka på bekräfta. Sedan skulle man bekräfta bekräftelsen genom att klicka på en av bilderna man lagt upp. Inte helt självklart i mina ögon. 🙂

 8. juni 19th, 2009 i 12:39 | #8

  Det fick inte jag när jag valde bild första gången.

 9. juni 19th, 2009 i 13:02 | #9

  Vilka tillägg använder du förresten? Och hur har du gjort för att få fram Svara/Citera-funktionen i kommentarerna? Jag har också en sådan funktion men använder man den byter den ut åäö (och andra specialtecken) mot konstiga tecken.

 10. juni 19th, 2009 i 13:10 | #10

  @Björn Larsson
  Jag hade tänkt att göra ett inlägg om detta, men det är först när jag har hunnit testa allt och verkligen fått med jag behöver för att blogga utan några större problem. Tyvärr är det så att just nu går det lite osmidigt att göra ett blogginlägg om det inte är bara text. Men som sagt, jag håller på forska vidare på den fronten och jag återkommer senare mitt hopkok.

  Citat-funktionen följde med temat helt enkelt, så där är det inga tillägg som behövdes. 😉 Annars låter det som att det är lättfixat problem om man går in i koden.

 11. augusti 24th, 2009 i 15:52 | #11

  Då ska vi se, nu prövar jag lite nya funktioner och noterar här med första inlägget som jag gör med operativsystemet OpenSolaris. Härligt att exprimentera lite själv ibland. 😉

 12. augusti 24th, 2009 i 16:08 | #12

  Då gör vi ännu ett försök och se om det fungerar nu då. Passar ändå på att köra OpenSuse medans jag var igång,

 13. augusti 28th, 2009 i 11:35 | #13

  En rent experimentell kommentar för att se hur din blogg kommer att identifiera mitt OS nu när jag kör Ubuntu istället.

  MVH
  Björn

 14. augusti 28th, 2009 i 12:33 | #14

  @Björn Larsson Varför skulle det vara annorlunda? Förresten, vad tycker du om den förhandsgranskning som gjordes innan du postade kommentaren?

 1. juni 18th, 2009 i 23:50 | #1