Hem > Information > Optimering av blogg

Optimering av blogg

Jag har i dagarna beslutat mig för att göra något åt laddningstiden på bloggen. Det har tagit upp mot 10 sekunder enbart för att kunna ladda ned sidan, vilket jag tycker är helt oacceptabelt.  Efter en del slit har jag med hjälp av Wp Super Cache och Wp Minify (vilket är två tillägg till WordPress) samt avinstallation/inaktivering av onödiga eller resurs-krävande tillägg. Dessutom har jag även ersatt vissa tilägg med alternativ som både bättre tillmötesgående med mina krav samt är åtminstone (hyfsade) bra kodade.

Allt som allt så har jag ändå lyckas att minska laddningstiden till ca 2 sekunder enligt Pingdoms Full Page Test. Jag är själv rätt nöjd med resultatet, även om det finns mycket att förbättra så anser jag att det arbetet än så länge inte motiverar mig att göra det. Detta speciellt eftersom att jag har annat att tänka på som bland annat studier.

Baksidan med Wp Minify är tyvärr att när den komprimerar och kombinerar CSS-kod respektive Javascripts-kod har den tyvärr en förmåga i vissa sammanhang få vissa funktioner att sluta fungera. Därför ber jag er nu att hittar ni något som inte fungerar eller fungerar mindre bra kan ni antingen maila mig eller lämna kommentar om problemet så ska jag i den mån av tid åtgärda tänkbara buggar och fel. Tack på förhand!

  1. oktober 26th, 2009 i 08:55 | #1

    Varför har du med Facebook i länkadressen för länken ”Pingdoms Full Page Test”?

  2. oktober 26th, 2009 i 18:42 | #2

    Om du läser mellan raderna i posten så upptäcker du att jag ännu en gång tillämpar en lek som heter ”finn fem fel”. Fast nu kan man gå runt hela hemsidan för att hitta dessa fel.

    Med andra ord, grattis, du har hittat ett av dessa fel! Självklart ska detta länka till Pingdoms test-sida och inte till Facebook. (För övrigt så är detta min första kommentar/inlägg som jag skriver på min Mac. Med min fina inbyggda funktion i bloggen som visar OS och webbläsare så tror jag att det är bevis nog för de flesta.)

  1. Inga trackbacks än.