Hem > Guider, Mac > Guide: Stoppa iTunes från att starta på Play/Paus-tangenten i Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Guide: Stoppa iTunes från att starta på Play/Paus-tangenten i Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Sedan en tid tillbaka införskaffade jag min första Mac-dator. Min erfarenhet hittills är att det har gått rätt bra och har inte spenderat mer än 1-2 timmar innan jag var åtminstone hyfsad insatt hur en Mac fungerade. Även om jag generellt gillar Mac så finns det tyvärr några få riktigt irriterande problem, ett av dem är Itunes.

Itunes i sig är ett bra program på en Mac, men i och med Apple lanserade Mac OS X 10.6 Snow Leopard införde de en funktion där när man klickar på mediaknappen Play/Pause så öppnar sig Itunes och börjar spela musik från den aktuella spellistan. Fiffigt kan man tycka, men när man har ett annat program i gång, exempelvis Spotify, blir det genast ett problem. När en låt spelas i Spotify vill man ibland snabbt kunna pausa en låt om man till exempel tar emot ett telefonsamtal. Lättast och smidigast är då att klicka på  mediaknappen Play/Pause, men detta leder till att Itunes öppnas och börjar spela musik. Vill man stoppa detta så klickar man förstås på Play/Pause-knappen igen, men då börjar Spotify spela upp låten igen. Vill man att det inte huvudtaget ska spelas musik måste man antingen stänga av ljudet på datorn eller gå in själv i aktuella programmet och se till att den pausar utan att klicka på Play/Pause-knappen.

Efter misslyckande med att hitta någon inställning som stängde av funktionen började jag googla istället. Det visade sig att det inte fanns någon möjlighet att stänga av detta beteende, varken i kontrollpanelen eller som någon dold inställning. Jag fortsatte då googla efter någon som lyckats lösa problemet.


Till slut hittade jag en lösning som fungerade. Lösningen kommer från Mdbraber.com och blogginlägget Stop iTunes from launching when pressing the Play/Pause button on your keyboard. Även om lösningen kan betraktas som ett fulhack så fungerar den utan några problem. Den guide som finns i blogginlägget är bra, men jag tog på mig friheten att förbättra den en smula så att den blir ännu enklare att installera. Är du intresserad av hur lösningen fungerar eller vill se python-koden finns det under ”Vanliga frågor och svar” längre ned på sidan. Nu till installationen:

Installation

Steg 1 – Stäng av Itunes

Det är viktigt att Itunes inte är igång. Stäng av den ordentligt genom att högerklicka på Itunes-ikoden i dockan och välj Avsluta eller med kommandot Cmd + Q när du har iTunes fönstret aktivt. Ituens är avstängd när den inte syns nere i dockan eller att den syns men har ingen blå prick under ikonen.

Steg 2 – Öppna en Terminal

Gå till Program -> Verktygsprogram -> Terminal. En rutan med vit text och svart bakgrund bör nu öppnas.

Steg 3 – Förberedelser

Först måste vi byta namn på programfilen för Itunes. Filen döps om från iTunes till iTunesX. Detta görs enklast genom att kopiera följande terminalkommandon och klistra in i terminalfönstret och trycka Enter:

cd /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS
sudo mv iTunes iTunesX

Förmodligen kommer du nu se Password: när du kör dessa kommandon. Vad det handlar om är att i och med vi använder sudo behövs en administratörs lösenord för att kunna köra något som bara en administratör har behörighet till. Om du är osäker anger du bara samma lösenord som du använder för att logga in på datorn.

När du skriver ditt lösenord med Password: kommer det se ut som att du inte matar in något i terminalen. Detta är helt normalt, eftersom att man har valt bort att skriva ut asteriskerna (*) för varje tecken som skrivs in. Detta har man gjort bara för att öka säkerheten genom att man då inte vet hur många tecken som lösenordet består av.

När du har fyllt i lösenordet trycker du bara Enter. Får du en tom rad efteråt betyder det att allt har gått bra och du kan gå till nästa steg.

Steg 4 – Implementering

Kopiera kommandona nedan, klistra in i terminalfönstret och tryck Enter.

sudo curl -O https://wallmander.net/wp-content/uploads/iTunes.py
sudo mv iTunes.py iTunes
sudo chown root iTunes
sudo chmod 0755 iTunes

Vad dessa kommandon gör är att ett phyton-script hämtas hem från min webbplats och lägger sig i Itunes. Resten är bara småsaker för att se till att det ska fungera.

Steg 5 – Se om det fungerar

Prova nu att starta exempelvis Spotify och klicka på Play/Pause-tangenten, nu ska Itunes inte starta. Men när du stänger ned Spotify och klickar på Play/Pause-tangenten igen kommer Itunes i vanlig ordning att öppnas.

Avinsallation

Är du inte nöjd med lösningen? Vill du återställa precis som det var innan? Med denna guide kan du göra detta med två enkla steg.

Steg 1 – Stäng iTunes och öppna en terminal

Precis som du gjorde i steg 1 och 2 i installationsguiden ovan.

Steg 2 – Avinsallationen

Kopiera följande terminalkommandon och klistra in i terminalfönstret och trycka Enter. Observera bara att inga frågor kommer att ställas under avinstallationen

cd /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS
[ -f iTunesX ] && rm iTunes; mv iTunesX iTunes; echo 'Avinstallation avklarad'  || echo 'Misslyckades, filen existerar inte'

När detta är gjort så bör det gå tillbaka till det normala igen. Om iTunes krånglar är det bäst att göra ominstallation av programmet. Inga inställningar, låtar eller annat materiel kommer att gå förlorade om man gör detta.

Summering

Hoppas att ni blir lika lyckliga som jag när jag fick bukt med problemet med Itunes som startar på Play/Pause-tangenten. Är det några frågor eller funderingar se vanliga frågor och svar innan ni skriver en kommentar nedan. Jag tar hemskt gärna emot feedback, skriv då det du vill ha sagt i en kommentar nedan eller maila mig via kontaktformuläret på sidan.

Vanliga frågor och svar

1. Itunes öppnas inte!?

Förmodligen har du antingen Spotify, Songbird, Mplayer, VLC eller annat mediaprogram i gång i bakgrunden. Se till att inga av dessa program är igång innan du försöker starta Itunes. När Itunes är igång kan du utan problem öppna dessa program igen.

Om det inte skulle hjälpa, prova med följande:

 1. Starta om datorn och försök öppna Ituens det första du gör sedan.
 2. Skulle inte förslag 1. fungera, ominstallera Itunes och gå igenom guiden igen.

2. Jag uppdaterade Itunes, men nu startar Itunes på Play/Pause-knappen

När en uppdatering görs av Itunes är det möjligt att uppdateringen nollställer fixen och återställer så att Itunes alltid öppnas upp när man trycker på Play/Pause-knappen. Detta är dock lätt att åtgärda genom att följa guiden igen och därmed få Play/Pause-knappen att fungera som förut igen. Guiden ska fungera oavsett vilken version av Itunes du har installerat (även framtida versioner).

3. När gör steg 3 får jag en varning

Menar du följande meddelande:

WARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
or the deletion of important system files. Please double-check your
typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.

To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.

Password:

Då är detta inget att bry sig om, eftersom att den bara informerar om att sudo-kommandot gör att du får administrativa rättigheter över datorn. Med andra ord är det möjligt att ändra på princip vad som helst i datorn, vilket förstås kan innebära att man ändrar en inställning fel som leder till att datorn inte fungerar som det är tänkt att göra. Men så läge som denna guide följs till punkt och prickar ska detta inte vara några problem.

4. Jag gjorde avinstallationen men det fungerar inte. Vad gör jag?

Avinstallera Itunes (dra Itunes-ikonen till papperskorgen och töm den) och installera det på nytt (Ladda ned senaste versionen av Ituens). Inga låtar, kontouppgifter eller annan information kommer att försvinna med denna åtgärd.

5. Hur fungerar det tekniskt?

Vi börjar med att se på koden:

#!/usr/bin/env python

import sys, os, subprocess

launch = True
blocker = ""

apps = ["Ecoute", "VLC", "Spotify", "Songbird", "Mplayer OSX Extended", "Mplayer", "Alarm Clock Pro"]

ps = subprocess.Popen("/bin/ps -x", shell=True, stdout=subprocess.PIPE)

for line in ps.stdout.read().split("\n"):
	for app in apps:
		if app in line:
			launch = False
			blocker = app

ps.stdout.close()

if launch :
	os.spawnvp(os.P_WAIT, '/Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunesX', sys.argv)
else :
	print "Not launching iTunes while %s is running." % blocker 

När Itunes ska köras igång kontrollerar scriptet om Spotify, VLC, Ecoute, Songbird eller Mplayer är startad eller inte. Är den det så kör den inte igång Itunes, annars gör den det. Detta är möjligt eftersom att scriptet ersatte program-stataren för Itunes. Den verkliga Itunes program-stataren heter numera iTunesX.

6. Vad gör egentligen scriptet?

Det scriptet inte gör är att stoppa ”signalen” från mediaknappen Play/Pause från att säga ”starta Itunes”. Däremot det scriptet faktiskt gör är att den fungerar som en mellanhand och förhindrar att signalen kommer fram till Itunes och därmed förhindrar att det startar. Detta är också anledningen till att man ser Itunes-ikonen i dockan ”hoppar till” ibland.

 1. Alex Ljungdahl
  april 19th, 2010 i 07:59 | #1

  Tusen tack för detta Eric! Jag följde en annan guide med samma script utan framgång men efter din guide funkar det utmärkt. Det enda att anmärka är att iTunes-loggan ”hoppar” en gång i dockan när jag klickar på play/pause knappen (F8). Inget som påverkar funktionsmässigt men är en gnutta störande. Finns det någon lösning på detta? Mvh

  Svara gärna på mail också.

 2. april 19th, 2010 i 11:18 | #2

  Tack så mycket. 🙂

  Tyvärr känner jag inte till en sådan lösning. Om du läste ”Vad gör egentligen scriptet?” i inläggets vanliga frågor och svar förstår du nog att detta tillhör till lösningens natur (play/pause-knappen vill alltid öppna iTunes). Enda sättet är med andra ord att programmera om play/pause-knappen på något sätt så att den inte öppnat iTunes, vilket egentligen skulle vara en bättre lösning än den ovan. Dock vet jag inte hur man gör detta (tipsa gärna).

  Det du kan göra är att köra alt-cmd-D (eller option-cmd-D om man så vill) för att dölja dockan. Vill du få fram den igen gör du bara så att du antingen kör kommandot igen eller för muspekaren där dockan annars brukar vara.

  Annars är det enda vettiga alternativet är att helt enkelt leva med det.

 3. Franzer ( Från MW)
  maj 7th, 2010 i 17:10 | #3

  Tack så mycket! Det fungerar mycket bra. Det är en trevlig guide du slängt ihop med bra information och bra ”steg-för-steg”. Annars en väldigt bra sida du har!

  Tack igen!

 4. maj 8th, 2010 i 00:48 | #4

  Tack så mycket! 🙂

 5. Christian Persson
  maj 26th, 2010 i 20:26 | #5

  Grymt! Har stört mig på detta länge! Tack!

 6. maj 27th, 2010 i 00:13 | #6

  Ingen orsak. 🙂

 7. Erik
  juli 22nd, 2010 i 12:36 | #7

  Efter att ha kört scriptet så slutade iTunes att svara på samtliga ”musik-knappar” (F7-F12) och jag får förfrågan ”Vill du tillåta iTunesX att ansluta till nätverket”. Vad av detta?

  I skriva stund tankar jag en ny .dmg-fil för att ominstallera iTunes.

 8. Erik
  juli 22nd, 2010 i 12:38 | #8

  Tillägg: Samtliga ”ljudknappar” (F10-F12) har lagt av helt. Dock svarar nu iTunes på play-knappen.

 9. Erik
  juli 22nd, 2010 i 12:42 | #9

  Jag tog bort iTunes och det första som händer är att ljudknapparna börjar svara… Måste vara något fel på scriptet.

 10. juli 22nd, 2010 i 21:02 | #10

  @Erik
  Jag tar dina kommentarer i tur och ordning:

  Erik :
  Safari 5.0 Mac OS X 10.6.4

  Efter att ha kört scriptet så slutade iTunes att svara på samtliga ”musik-knappar” (F7-F12) och jag får förfrågan ”Vill du tillåta iTunesX att ansluta till nätverket”. Vad av detta?

  I skriva stund tankar jag en ny .dmg-fil för att ominstallera iTunes.

  När du får frågan ”Vill du tillåta iTunesX att ansluta till nätverket”, är det något antivirus-, brandvägg eller något annat säkerhetsprogram som du får detta meddelande av? Normalt sett ska du inte få detta meddelande, men om du får det ska du godkänna detta. Angående om musikknapparna tar jag i nästa kommentar.

  Erik :
  Safari 5.0 Mac OS X 10.6.4

  Tillägg: Samtliga ”ljudknappar” (F10-F12) har lagt av helt. Dock svarar nu iTunes på play-knappen.

  Detta är byggd så att den inte ska röra några knappar. Om du läser under rubriken 5. Vad gör egentligen scriptet? i frågor och svar står det exakt vad detta script gör.

  Erik :
  Safari 5.0 Mac OS X 10.6.4

  Jag tog bort iTunes och det första som händer är att ljudknapparna börjar svara… Måste vara något fel på scriptet.

  Utan att kunna göra en ordentlig undersökning kan jag inte avgöra vad som orsakar detta och varför ljudet börja fungera när du avinstallerade Itunes. Hur gick du tillväga när du ominstallerade Itunes? Körde du .dmg-filen direkt eller slängde du itunes-mappen direkt i papperskorgen? Prova att installera iTunes igen och gör om guiden om från början. Se till att du verkligen får med det som ska klistras in i terminalen i steg 3 och 4 i installationen. Får du problem även denna gång rekommenderar jag dig att skriva en ny kommentar här där du i steg för steg berättar vad du gör. Då är det lättare att felsöka om det är fel i tillvägagångssättet eller om det är något annat som kan ställa till det.

 11. juli 29th, 2010 i 22:20 | #11

  Använder Spotify och har stört mig sedan jag uppdaterade till Snow Leopard. Tusen tack!

 12. augusti 3rd, 2010 i 14:39 | #12

  Utmärkt, har irriterat mig på detta länge. Tack!

 13. Yngve
  augusti 13th, 2010 i 16:46 | #13

  Tjena Eric.

  Tack för en smidig guide med copy funktion på terminal delarna 🙂

  Funkar än så länge som det ska. 10 min användning.

  Inte alltid iTunes startar även om inte nån annan mediaspelare är igång.
  Skumt men bra… har aldrig gillat det programmet.

  Tack tack och fortsätt göra livet lättare för oss som inte orkar göra en lösning själva.

  // Yngve

 14. augusti 13th, 2010 i 17:05 | #14

  Yngve :
  Firefox 3.6 Mac OS X 10.6

  Tjena Eric.

  Tack för en smidig guide med copy funktion på terminal delarna

  Funkar än så länge som det ska. 10 min användning.

  Inte alltid iTunes startar även om inte nån annan mediaspelare är igång.
  Skumt men bra… har aldrig gillat det programmet.

  Tack tack och fortsätt göra livet lättare för oss som inte orkar göra en lösning själva.

  // Yngve

  Tack för de vänlig orden! 🙂

  Angående om Itunes inte startar ibland låter lite smått lustigt, såvida inte om du har exempelvis Iphoto igång och har det som aktuellt fönster. Då används play-knappen för att kör igång bildspelet, och då startas inte Itunes med eller utan detta script.

 15. Cronchyboy
  augusti 16th, 2010 i 16:05 | #15

  Tack för en bra och enkel beskrivning! När jag kör Spotify fungerar det precis som det ska (alltså iTunes öppnas inte när man trycker på play/pause knappen. Men när jag är inne och tittar på en film med VLC och trycker på knappen för att pausa filmen öppnas iTunes tyvärr. Hur gör man för att de ska bli samma som när jag använder Spotify? Alltså att iTunes inte ska öppnas när jag trycker på play/paus knappen.

 16. augusti 16th, 2010 i 17:38 | #16

  @Cronchyboy
  Jag har nu uppdaterat scriptet så att den nu även blockerar iTuens även för VLC. Gör så att du kör avinstallationen och sedan gör om guiden igen så får du den nya uppdateringen. 🙂

 17. Martin Doktár
  augusti 27th, 2010 i 11:11 | #17

  Eller så kan hålla in alt+shift när man trycker på playknappen, så kommer inte iTunes att startas…

 18. augusti 27th, 2010 i 12:20 | #18

  @Martin Doktár
  Visst kan man det, dock vill jag kunna spela och pausa låtar i Spotify genom att trycka med ett finger på en knapp.

  Med din föreslagna lösning krävs det mer eller mindre två händer för att göra samma sak. Enligt min mening är detta en riktig idiotisk lösning av Apple, även om det på ett sätt är genialisk då man automatiskt förhindra andra mediaspelare att etablera sig hos användarens dator och därmed blir mer eller mindre låst till Apples Ituenes.

 19. september 2nd, 2010 i 19:28 | #19

  Tusen tack för den här hjälpsamma guiden! Detta problem har drivit mig till vansinne, men äntligen fungerar det!

 20. Magnus
  september 5th, 2010 i 17:20 | #20

  Du är en klippa Eric!!
  Enklare än så här blir det inte, en sann pedagog 🙂

 21. Gustav
  oktober 6th, 2010 i 23:55 | #21

  Grym guide! Fin lösning på ett problem som egentligen inte borde finnas. Hoppas att Apple inser hur stört det är att man måste gå denna bakväg.

 22. Nike
  oktober 9th, 2010 i 19:28 | #22

  Ska det vara så att jag nu inte kan starta iTunes samtidigt som spotify är igång? Om jag exempelvis vill synka mobilen eller göra annat i iTunes samtidigt.
  Annars är detta klockrent!

 23. oktober 9th, 2010 i 19:35 | #23

  @Nike Roligt att du tycker detta är användbart! 🙂
  Angående din fråga så hänvisar jag till frågan ”Itunes öppnas inte!?” under ”Vanliga frågor och svar”.

  I korthet, om du öppnar Itunes före Spotify så kan du göra precis det som du efterfrågar.

 24. Kim
  november 14th, 2010 i 20:01 | #24

  Jag ska göra det här meddelandet kort, för jag tror att det räcker så.

  TACK!

 25. Jakob
  november 15th, 2010 i 00:28 | #25

  Hej! Mycket användbart! Problemet nu är att iTunes inte svarar på några av knapptryckningarna, fast jag har spotify stängt. Vad beror detta på?

 26. november 15th, 2010 i 02:16 | #26

  @Jakob
  Har du tittat under vanliga frågor och svar? (1. Itunes öppnas inte!?)

  Dubbelkolla att du har gjort alla steg till punkt och prickar. Annars återkom gärna med fler detaljer.

 27. november 15th, 2010 i 18:37 | #27

  Jag tackar och bugar, bugar och bockar. Har letat efter en lösning i en minut och hittade just din. Funkar skitbra, heja google och heja dig!

 28. Oliver
  december 2nd, 2010 i 22:53 | #28

  Tack för hjälpen! funkar prefekt!

 29. Nike
  december 19th, 2010 i 07:19 | #29

  Nu har det kommit en uppdatering av Spotify som bla gör att iTunes inte startar. Så.. Hur tar jag bort detta så att jag slipper iTunesX meddelendet om nätverk varje gång jag startar iTunes

 30. Nike
  december 19th, 2010 i 07:21 | #30
 31. Viktor
  december 23rd, 2010 i 11:54 | #31

  Herregud bara starta quicktime utan att öppna någon fil så startas inte itunes. Så fix’d.

 32. december 23rd, 2010 i 15:23 | #32

  @ Viktor
  Det är också ett sätt att lösa problemet på. Dock skapar det andra problem:

  1. Quicktime drar onödiga resurser från datorn när den är öppen. Lösningen ovan drar princip ingenting från datorn.
  2. Man måste tänka på att man varje gång måste öppna quicktime. Denna lösning bygger på principen ”install and forget” mer eller mindre.

  Sedan finns det numera ännu bättre lösning. Uppdatera Spotify till den senaste versionen så åtgärdar dem detta problem. Nu kan man spela och pausa när Spotify är igång utan att Itunes startas. Med andra ord, nu kan man äntligen strunta i denna och andra fixar som finns på Internet. 🙂

 33. ecmik
  januari 9th, 2012 i 23:11 | #33

  Har ett tips här: När jag hade lagt in den här fixen så slutade iTunes att fungera medan jag hade Spotify öppet. Det gick alltså inte att öppna iTunes, utan jag var tvungen att stänga ner Spotify först (störande tyckte jag..). Sen gick det inte att återställa fixen, och inte heller avinstallera iTunes!

  Det jag gjorde då var att ladda hem senaste versionen av iTunes från Apples hemsida, och då körde den installeringen av iTunes igen (trots att det redan var installerat). Och VIPS! så fungerar både playknappen till spotify, samtidigt som jag kan starta iTunes oavsett vilka program som är öppna!

  Nu är det precis som man vill ha det! 🙂

 34. januari 11th, 2012 i 00:17 | #34

  För ett per versioner tillbaka så har Spotify själva lagt in en fix i deras klient som åtgärdar problemet. Med andra ord, tanka ned senaste versionen av Spotify och sedan tuta och köra. 🙂

 35. Oskar Wagrelius
  april 25th, 2013 i 07:01 | #35

  Hallå hallååå! Har användt mig utav detta ”fulhack” och det fungerar toppen om man ser till hur play/pause knappens funktion har ändrats. Men något som irriterar mig är att Itunes av någon oförklarlig anledning har lagt av att fungera helt, även när jag trycker på ikonen.
  Ska tilläggas att detta är mina första mac dator och att jag har OS X 10.8.3 aka Mountain Lion?

 36. april 25th, 2013 i 09:36 | #36

  Svaret på din fråga hittar du under ”Vanliga frågor och svar”. Titta på svaret för ”1. Itunes öppnas inte!?” (http://wallmander.net/827-stopp-itunes-start-play-pause-tangent-knapp-mac-os-x-snow-leopard/#1-itunes-oppnas-inte).

  Hjälper det inte så berätta gärna mer om vad du ska använda hacket till, hur du har gått till väga för att installera det och vad du har du gjort för att fixa det.

 37. Oskar Wagrelius
  april 26th, 2013 i 06:13 | #37

  Jag har följt guiden till punkt och pricka.
  Spotify eller liknande har inte varit igång i bakgrunden.
  Jag har startat om datorn och öppnat Itunes som det första programmet. Har ominstallerat Itunes och gjort om guiden två gånger.
  Ska ha hacket till att kunna använda play/pause knappen till spotify utan att Itunes öppnas varje gång men jag använder även Itunes ibland så jag behöver kunna starta och använda det.

 38. april 27th, 2013 i 00:46 | #38

  Spotify har sedan en tid tillbaka gjort så att man inte behöver använda detta hack längre. När jag väl startat Spotify (som är i version 0.9.0.128.g3134f863 för tillfället) så kan jag använda play/pus-knappen utan att Itunes dyker upp och båda programmen kan jag använda sida-vid-sida.

  Om du mot förmodan fortfarande har detta problem så kan du prova hacket igen. Jag förmodar att du har läst igenom vanliga frågor och svar, samt gjort om guiden ännu en gång nu och verkligen tryckt enter efter alla kommandon. Innan du startar Itunes, kolla i Aktivitetskontrollen (Program->Verktyg eller sök med spotlight (cmd + space) efter ”Aktivitetskontroll”) och gå igenom listan så att inga av de program som nämndes i frågor och svar inte är igång. Prova sedan att starta itunes.

  Skulle detta inte fungera, kör kommandot ls -lah /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS, kopiera och klistra in resultatet på http://pastebin.com/ och länka till sidan i din kommentar. Det går bra att ta en printscreen av resultatet och ladda upp det någonstans för att sedan länka in det här.

 39. Robin
  september 26th, 2013 i 13:05 | #39

  Hej och tack för ett bra script!
  Har dock problem, har följt vad du skrev men lyckas inte få det avinstallerat. Inte heller när jag startar om datorn funkar det.

  det går inte heller att dra från varken docken eller programmappen till papperskorgen, det händer inget. trycker jag på itunes hoppar det till en gång men det händer inget mer, avinstallations scriptet funkar inte heller, har testat att kopiera allt, en del av det och allt möjligt men inget av det funkar..? tacksam för svar! behöver ha itunes för att komma åt vissa låtar..

 40. oktober 3rd, 2013 i 16:43 | #40

  Hoppsan, det ser ut som några konstiga tecken har kommit in i kommandot för avinstallationen. Prova och försök igen. Annars kan du följa denna guide och installera iTunes igen: http://osxdaily.com/2012/02/06/delete-itunes-mac-os-x/

  Om inget av dessa fungerar, återkom med printscreen eller mer detaljerad beskrivning vilka steg du tar i processen.

 1. Inga trackbacks än.